Nieuws / Berichten

06-03-2019

Lammetjesdag 2019

Lammetjesdag 2019

Op zaterdag 23 maart wordt door ons weer de jaarlijkse lammetjesdag georganiseerd. De schapenstal bevindt zich aan het begin van de Cleene Hoogeweg in Middelburg (achter de Griffioenwijk). De dag duurt van 11.00 hr. tot 16.00 hr.

In de stal zijn ruim 1000 lammetjes geboren. De lammetjes springen vrolijk rond en iedereen mag ze naar hartenlust knuffelen.

Verder is er koffie, thee, chocolademelk, appelsap en erwtensoep te verkrijgen.

De toegang is gratis.

 

Als u met de auto komt kunt u parkeren aan de achterzijde van de schuur. Doorrijden via het Laurens Stommespad de Cleene Hoogeweg in, eerste dam links. Of parkeren in de Griffioenwijk en stukje lopen via laurens Stommespad en Cleene Hoogeweg.

27-12-2018

Nieuwjaarswandeling met 400 schapen

Nieuwjaarswandeling met 400 schapen

Op woensdag 2 Januari 2019, brengen we ruim 400 schapen naar de stal. De schapen grazen verdeeld over 3 kuddes in de buurt van Hoogelande.

 

Om ongeveer 9.30 hr. verzamelen we de eerste 2 kuddes bij de Kapel van Hoogelande op de kruising van de Hogelandse weg en de Zwagermanweg. We lopen met ongeveer 240 schapen richting Middelburg. Op de kruising met de Rorikshil weg komt er nog een kudde van ongeveer 160 schapen bij. Met zo’n 400 schapen lopen we vervolgens naar de stal via de Walcherseweg en het Laurens Stommespad. De stal bevindt zich op de hoek van Laurens Stommespad en de Cleene hogeweg, achter de Griffioenwijk in Middelburg. Rond 10.30 hr. komen aan bij de stal.

 

Iedereen mag meelopen met de kudde. Ook kan een kijkje genomen worden in de stal. Daar is erwtensoep, warme chocomel en koffie of thee te verkrijgen. Toegang is gratis.

 

Tip: De wandeling is mooi te combineren met het wandelommetje Cleene Hooge, zie www.decleenehooge.nl