Schapenwol

Gotlandpelsschapen
Gotlandpelsschapen

Breiwol van de Gotlander: In 2020 hebben wij onze wol opgestuurd om te laten spinnen in een kleine ambachtelijke fabriek in Denemarken. Omdat Gotlandwol erg dun is, wordt 20% merino toegevoegd. Deze 2-draadsbollen wol zijn verkrijgbaar in strengen van 100 gram, looplengte 275 meter. Wij vragen € 11 per streng. (10% korting bij afname vanaf 10 strengen)

 

Elk jaar hebben wij vachten te koop van onze Kempische heideschapen. De vachten zijn tijdens het scheren geselecteerd op kwaliteit en zijn ontdaan van de meeste grove verontreinigingen zoals hooi, stro en uitwerpselen. De wol van het Kempisch Heideschaap is uitermate geschikt om te spinnen of vilten. Sinds 2019 zetten wij rammen in waarvan de wolkwaliteit gemeten is in Engeland. Wij hebben rammen waarvan de wol een micron heeft van 22 tot 24 mm. Dit benaderd de merinowol. We hebben een paar zakken hiervan apart gezet. De voorraad is beperkt. We gebruiken alleen wol van schapen die het hele jaar buiten hebben gestaan.

  

Sinds een jaar hebben we ook wol van onze Gotland Pelsschapen in de tint (overwegend) middengrijs/zilver. Het Zweedse schapenras Gotland Pelsschaap is bijzonder populair. De zomervacht vanwege de prachtige krullen, kleur, glans en zachtheid en de wintervacht om te spinnen en vachtvilten. Onze wol van het Gotland Pelsschaap is onbewerkt en ongewassen. Eventuele grove mest- en strooiseldelen zijn verwijderd, net als de meeste onbruikbare korte vezels.

 

 

Voeten/loopwol.

Deze bewerke wol is heel zacht , bevat lanoline (wolvet) en werkt druk-ontlastend. Het verzacht reeds ontstane blaren en voorkomt nieuwe blaren. De wol absorbeert transpiratievocht en ventileert. De wol is ook prima te gebruiken tegen wintertenen/voeten omdat het prima isoleert. Deelnemers van de zeeuwse wandelmarathon hebben onze loopwol gebruikt en waren enthousiast: "Voor het eerst geen blaren na afloop". De wol is zeer compact en licht mee te nemen op bijv. een wandelvakantie.

 

Hele vacht van Kempisch Heideschaap. Geschikt voor vilten en/of spinnen.

 

Grote vuilniszak vol met op kwaliteit uitgekozen wol van het heideschaap. Zeer geschikt voor spinnen. Bevat 2/3 vachten. 

 

Wolkrullen van Gotlandpelsschaap (zomervacht)

 

 

  

Antidrukwol (gewassen)

 

 

Strengen Gotlandwol met 20% merino. 

Lengte 275 meter, 100 gram, naald 4/5

€ 12,50

 

 

€ 30

 

 

 

€ 5 (250 gram)

€ 10 (500 gram)

€ 18 (1 kg)

 

€ 10 per 100 gram

 

 

€ 11 per bol.