Schapenwol

Elk jaar hebben wij vachten te koop van onze Kempische heideschapen. De vachten zijn tijdens het scheren geselecteerd op kwaliteit en zijn ontdaan van de meeste grove verontreinigingen zoals hooi, stro en uitwerpselen. De wol van het Kempisch Heideschaap is uitermate geschikt om te spinnen of vilten. 

  

Sinds een jaar hebben we ook wol van onze Gotland Pelsschapen in de tint (overwegend) middengrijs. Het Zweedse schapenras Gotland Pelsschaap is bijzonder populair. De zomervacht vanwege de prachtige krullen, kleur, glans en zachtheid en de wintervacht om te spinnen en vachtvilten. Onze wol van het Gotland Pelsschaap is onbewerkt en ongewassen. Eventuele grove mest- en strooiseldelen zijn verwijderd, net als de meeste onbruikbare korte vezels.

 

Voeten/loopwol.

Deze bewerke wol is heel zacht , bevat lanoline (wolvet) en werkt druk-ontlastend. Het verzacht reeds ontstane blaren en voorkomt nieuwe blaren. De wol absorbeert transpiratievocht en ventileert. De wol is ook prima te gebruiken tegen wintertenen/voeten omdat het prima isoleert. Deelnemers van de zeeuwse wandelmarathon hebben onze loopwol gebruikt en waren enthousiast: "Voor het eerst geen blaren na afloop". De wol is zeer compact en licht mee te nemen op bijv. een wandelvakantie.

 

Hele vacht van Kempisch Heideschaap

 

Wolkrullen van Gotlandpelsschaap (zomervacht)

 

 

 

Antidrukwol (gewassen)

€ 12,50

 

€ 5,50 (250 gram)

€ 10 (500 gram)

€ 18 (1 kg)

 

€ 10 (50 gram)