Workshop

Kempisch Heideschaap
Kempisch Heideschaap

Drents Heideschaap
Drents Heideschaap

Workshop vachtvilten

In Biggekerke geven wij workshops vachtvilten in kleine groepjes. Er wordt gevilt met vachten van het Kempische Heideschaap. De schapen worden in het voorjaar geschoren en de vachten worden direct geselecteerd op viltkwaliteit, kleur en structuur. Het resultaat na een paar uur vilten, is een prachtige vacht die je in een stoel of voor de openhaard kan leggen. De gevilte vachten kunnen zonder problemen gewassen worden in de wasmachine.

Elke vacht is uniek en het blijft een verrassing hoe uw vacht er na afloop uitziet. Het zijn echter allemaal blikvangers. En omdat het schaap nog rondloopt in de kudde, ook een verantwoorde, zgn vegetarische vacht. Er zal ook zeker nog wel een takje of stukje hooi in de vacht terug te vinden zijn. De lengte van de vachten is varieert van 130 tot 150 cm. 

De workshop begint om 09.30 en duurt tot ongeveer 16.00.

 

De kosten zijn €85. Dit is inclusief een Kempisch Heideschaapvacht en gebruik alle materialen.

U krijgt van ons koffie/thee met wat lekkers en soep tussen de middag. 

Wel zelf uw lunch meenemen.

 

Zolang voorradig kunt u ook kiezen uit een paar andere vachten. Hiervoor geldt een meerprijs.

De Heideschnucke en Drentse Heideschaap zijn haarschapen. Ze hebben prachtige lokken maar ze blijven altijd wat haren losloten na het vilten. Hierom niet geschikt om over een bank te leggen. Maar wel blikvangers op de grond voor de openhaard.

 

Heideschnucke € 15 

Drents Heideschaap € 15 

Gotlandpelsschaap € 45 (Prachtig zilvergrijs met veel slag en krullen. De topper onder de vachten, geschikt voor de meer ervaren vilters)

 

Er is maximaal plaats voor 3 personen. Wanneer u met een familie/vrienden wilt komen, kan er gezamenlijk een datum geprikt worden.

  

Let op:

Het vachtvilten vindt buiten plaats. Het is hard werken door al het wrijven en rollen van de vacht. Het is mogelijk om iemand mee te nemen die je helpt bij het vilten. Wel zo gezellig. De kosten voor het meebrengen van iemand is € 10.

Het vilten vindt buiten plaats. Er wordt veel water gebruikt dus houdt er bij je kledingkeuze rekening mee dat je nat en vies kan worden.

 

We hebben ook reeds gevilte vachten te koop. Om kado te geven aan iemand of voor jezelf, wanneer je geen zin hebt om zelf te vilten of fysiek hiertoe niet in staat bent. Ook in opdracht kan er een vacht gevilt worden.

 

Voor aanmelden of informatie kunt u het formulier invullen of bellen naar 06-18405952.

Bij opgave vermelden welke vacht u wilt vilten.

 

2019

 

 

- 4 mei  

 

- 9 mei 

 

- 25 mei

 

- 13 juni 

 

- 28 juni 

 

- 29 juni 

 

- 6 jul

 

- 16 juli 

 

- 25 juli 

 

Aantal plaatsen vrij

 

vol

 

vol

 

vol

 

vol

 

vol

 

vol

 

1

  

3

 

3

Kempisch Heideschaap
Kempisch Heideschaap

Heideschnucke roomwit
Heideschnucke roomwit

Bruine vacht
Bruine vacht

Gotlander
Gotlander

Krullen van de Gotlander
Krullen van de Gotlander

Kempisch Heideschaap vlak na de wasbeurt.
Kempisch Heideschaap vlak na de wasbeurt.