Schapenwol

Elk jaar hebben wij vachten te koop van onze Kempische heideschapen. De vachten zijn tijdens het scheren geselecteerd op kwaliteit en zijn ontdaan van de meeste grove verontreinigingen zoals hooi, stro en uitwerpselen. De wol van het Kempisch Heideschaap is uitermate geschikt om te spinnen of vilten. 

 

Verder hebben wij een beperkte hoeveelheid lamswol van het Kempisch Heideschaap te koop. De lammeren zijn geschoren op een leeftijd van 6 maanden. De wol is zeer zacht en ook geschikt om te vilten en spinnen.

 

Wol van Gotland Pelsschapen in de tint (overwegend) middengrijs. De vettige wol van het Zweedse schapenras Gotland Pelsschaap is bijzonder populair vanwege de prachtige krullen, kleur, glans en zachtheid en is zeer geschikt om te spinnen. Maar ook om te vilten, de vilteigenschappen zijn zeer goed. Wol van dit ras heeft de neiging iets te vervilten. Voor het spinnen kan het daarom raadzaam zijn de wol eerst te kaarden. Puur, onbewerkt en ongewassen; rechtstreeks van het schaap. Eventuele grove mest- en strooiseldelen zijn verwijderd, net als de meeste onbruikbare korte vezels. De losse wol (geen vacht) is afkomstig van onze raszuivere Gotland Pelsschapen. Echte schapenwol is puur natuur en elk schaap is uniek. De omschreven vachtkleur en kwaliteit betreft altijd een indicatie.

 

Antidrukwol/wandelwol

Deze bewerke wol is zacht , bevat lanoline (wolvet) en werkt druk-ontlastend. Het verzacht reeds ontstane blaren en voorkomt nieuwe blaren. De wol absorbeert transpiratievocht en ventileert. De wol is ook prima te gebruiken tegen wintertenen/voeten omdat het prima isoleert.

 

Hele vacht van Kempisch Heideschaap ( 4kg)

 

Lamswol van Kempisch Heideschaap (=/- 1,5 kg)

 

Wolkrullen van Gotlandpelsschaap

 

 

Antidruk wol (ongewassen, extra vet)

Antidrukwol (gewassen)

 

 

Verzendkosten

0 tot 2 kg

2 tot 10 kg

€ 12,50

 

 

€ 5

 

 

€  5,50 (250 gram)

€ 10     (500 gram)

€ 18     (1 kilo)

 

€ 10 (50 gram)

 

€ 15 (50 gram)

 

 

 

0 tot 2 kg €3,80

2 tot 10 kg €6,50

 

Gotlandpelsschaap
Gotlandpelsschaap

Vacht van een Gotlandpelschaap
Vacht van een Gotlandpelschaap